SITA: Volt Slovensko kandiduje do europarlamentu aj s dvomi zástupcami rómskej menšiny

8.4.2024 - Volt Slovensko ako súčasť Európskeho hnutia, kandiduje do Európskeho parlamentu aj s dvomi zástupcami rómskej menšiny na Slovensku. Mikuláš Lakatoš a Tomáš Matta sa budú o mandáty uchádzať zo štvrtého a šiesteho miesta kandidátnej listiny. Vo voľbách do Európskeho parlamentu jej prislúcha poradové číslo 24 a slovenskí občania si svojich zástupcov budú vyberať 8. júna 2024.

8. apr 2024

Foto: Archív Volt Slovensko

Kandidáti Mikuláš Lakatoš a Tomáš Matta, sú hrdými predstaviteľmi rómskej menšiny na Slovensku a túto úlohu chcú dôstojne vykonávať aj na pôde Európskeho parlamentu. 

Mikuláš Lakatoš je analytikom inkluzívnych politík zdravia a advokátom za menšinové a ľudské práva, pôsobí ako odborný asistent na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave. Vlani získal ocenenie Mladý Európan roku 2023. 

Tomáš Matta, ktorý pochádza z Košíc a vyštudoval politológiu, pôsobí ako učiteľ na sídlisku Luník IX. Je tiež aktivistom a športovcom, spoluzakladateľom neziskovej organizácie zameranej na zlepšovanie života Rómov na Slovensku a laureátom medzinárodného ocenenia Vojvodu z Edinburghu.

Viac sa o kandidátoch možete dozvedieť z článku uverejneného na portáli SITA

https://sita.sk/strana-volt-slovensko-kandiduje-do-europarlamentu-aj-s-dvomi-zastupcami-romskej-mensiny-na-slovensku/