Top príležitosť pre 2024: Tvoja stáž pre Volt SK!

Máš najbližší polrok čas a energiu zažiť neuveriteľný rast s inšpiratívnymi lídrami a jedinečnú skúsenosť, aká sa na Slovensku nezopakuje? Poď stážovať s tímom kandidujúcim do eurovolieb pod značkou, ktorá prichádza do strednej Európy!

21. dec 2023

Máš najbližší polrok čas a energiu zažiť neuveriteľný rast s inšpiratívnymi lídrami a jedinečnú skúsenosť, aká sa na Slovensku nezopakuje? Poď stážovať s tímom kandidujúcim do eurovolieb pod značkou, ktorá prichádza do strednej Európy!

Volt je celoeurópske politické hnutie založené v roku 2017 ako reakcia na rapídny rast extrémizmu, Brexit a fatálnu neschopnosť národných strán dodať kvalitu politického zastúpenia, aké si ako mladá generácia prajeme a zaslúžime. Nový koncept cezhraničnej politickej komunity je tu pre tých a tie z vás, ktorí sa cítia európsky, konajú inovatívne a svojim výkonom a zvedavosťou sú vždy tak trochu jeden krok pred zvyškom. 

Ak chceš aj ty pridať ruku k dielu pri hľadaní skutočne európskych riešení na klimatickú zmenu, nerovnosti, ohrozenia v offline aj online svete, a hlavne potrebu reformovať fungovanie EÚ, pridaj sa k nám do tímu!

Vidíme, že k riešeniu zložitých problémov, ktorým Európa čelí, musí nielen biznis a technológie, ale aj politická činnosť prekročiť hranice národných štátov a ich strán. Volt je preto organizovaný ako celoeurópska strana, ktorej členovia a členky z celej Európy spolupracujú na presadzovaní spoločnej vízie pre Európu. 

Dnes máš jedinečnú možnosť zažiť unikátnu fázu budovania slovenskej pobočky Volt a pridať sa ku core tímu, ktorý prináša tento koncept paneurópskej politiky na Slovensko.

Viac o Volte sa dozvieš na https://www.voltslovensko.org/ 

Koho hľadáme

Volt Slovensko hľadá stážistov/-ky, ktorí budú aktívne spolupracovať s vedením Volt Slovensko. Študenti alebo aj profesionáli*ky, ktorí sú pripravení investovať čas a energiu na budovanie toho najzmysluplnejšieho projektu - demokratickej, inovatívnej, udržateľnej a ľudskej Európy, a to ako súčasť unikátnej platformy, aká na Slovensku ešte nikdy nebola.

Si zvedavý*á, máš citlivosť voči iným kultúram, a rád*a komunikuješ s profesionálmi a dobrovoľníkmi zo všetkých prostredí a zo všetkých kútov Európy?

Hľadáme stážistov/-ky pre tieto role

Fundraising:

Budeš podporovať získavanie financií pre aktivity Volt SK od veľkých i malých darcov.

Skúsenosti v oblasti predaja, marketingu alebo zákazníckeho servisu v neziskovom alebo komerčnom sektore sú výhodou.

A hlavne: máš super network a nebojíš sa postaviť za svoje srdcové témy.

Policy:

Si študent/-ka alebo absolvent/-ka politických vied, medzinárodných a EÚ vzťahov, alebo nejakého špecifického odboru, ktorý je predmetom európskej regulácie?

Budeš pracovať na adaptácii programu Volt Europa na slovenský kontext a v úzkej spolupráci s komunikačným tímom prispievať k preklápaniu programovej agendy do stratégie na získanie podpory voličov.

Communications:

Možno si študent*ka masmediálnej komunikácie alebo marketingu, ale hlavne, miluješ online komunikáciu a máš skúsenosti s budovaním impactu online, či už pre seba alebo pre iné značky. 

Budeš spoluvytvárať obsah a manažovať komunitu na webe Volt SK, sociálnych sieťach (Instagram, LinkedIn, Facebook atď.), prípadne manažovať náš newsletter.

Skúsenosti s riadením webov, newsletterov alebo manažovaním sociálnych sietí sú samozrejme naj výhodou - neváhaj poslať s prihláškou aj príklady minulého portfólia.

Events:

Toto je pre teba, ak miluješ vytvárať koncepty inovatívnych eventov, máš skúsenosti s organizáciou debát či rôznych komunitných podujatí, a prípadne aj komunitu, s ktorou by si pritom rád*a spolupracoval*a.

Poď s nami tvoriť a realizovať nezabudnuteľné eventy, ktoré prepoja Volt so Slovenkami a Slovákmi, ktorých zaujíma ich európska budúcnosť. Niektoré online, ale väčšina bude kade tade v slovenských regiónoch.

Community/Membership:

Poď nám asistovať s náborom a rozbehom nových členov a členiek. Zistíš, ako sme dokázali, že za pár prvých mesiacov existencie slovenskej Volt komunity sme najrýchlešie rastúcou národnou pobočkou Volt.

Je to pre teba, ak miluješ budovať komunity, bavia ťa HR témy a osobný rozvoj, a si pripravený*á robiť outreach tak, ako to nikto u nás ešte nerobil.

Compliance:

Máš blízko k právu alebo finančným reguláciám?

Budeš súčasťou tímu, ktorý zabezpečuje dodržiavanie legislatívy týkajúcej sa riadenia a financovania politických strán, kandidátov a ich kampaní. Tak ako v ostatných roliach, aj tu sa všetko deje v dennodennom kontakte s našou európskou centrálou.

Asistent/-ka spolupredsedníčky a spolupredsedu

Ide o unikátnu príležitosť asistovať Lucii, ktorá je zároveň našou vedúcou kandidátkou do eurovolieb a/alebo Rickovi. Pôjde o rôzne mini-zadania súvisiace s riadením strany a kampane do eurovolieb, ich osobnej agendy, komunikačných príležitostí, prípravy na stretnutia a verejné vystúpenia. Tvoju rolu budeme spoluformovať podľa toho, ktoré superschopnosti si chceš spoluprácou s nimi zlepšiť.

Čo ponúkame

  • Akčný rast: Predstav si paneurópsky politický startup. Rastieme vďaka nadšeniu a zdieľaným hodnotám so šikovnými ľuďmi, ktorí majú dobre rozbehnutú profesionálnu kariéru. 

  • Obrovský priestor pre kreativitu, rast a medzinárodnú spoluprácu: Práca s nami nie je jednotvárna, môžeš sa veľa naučiť a rozšíriť svoj network, ktorý bude pre teba unikátnym odrazovým mostíkom do budúcna. 

  • Zmysluplné spojenia: Staneš sa súčasťou medzinárodnej komunity, ktorá tiahne za jeden povraz a snaží sa dosiahnuť skutočnú európsku transformáciu. 

Pokiaľ ťa baví politika a aktivizmus, vidíš sa v niektorých z ponúkaných rolí, chceš sa pridať k tímu a priniesť svoje vlastné nápady, ozvi sa: Pošli svoj životopis a pár viet o sebe (max. 500 znakov alebo krátke video) emailom na [email protected]  (Subject: Internship [vybraná téma / oblasť] ) a my sa určite ozveme. Nezabudni uviesť, koľko hodín môžeš Volt venovať a kedy môžeš začať. 

Tešíme sa na spoluprácu!